Over ons

Maike - schrijfster van de Lumies

Mijn naam is Maike van Heusden, getrouwd met Allard en moeder van drie fantastische dochters. Ik ben medeoprichter en eigenaar van uitgeverij Lucky Mukky en schrijfster van de avonturen van de Lumies.

Werken in het ziekenhuis

Op mijn 19de ben ik in het ziekenhuis gaan werken en daar rolde ik van de ene functie in de andere. Uiteindelijk heb ik vele jaren als afdelingshoofd op verschillende poliklinieken gewerkt, wat ik altijd met veel liefde en passie heb gedaan. Eerlijk gezegd had ik niet echt een carrièreplan. Ik greep aan wat op mijn pad kwam en stortte mij daar vol overgave in.

Dan ben je mama... en Lucky Mukky is geboren!

Na het krijgen van onze eerste dochter zijn mijn man en ik begonnen met het ontwikkelen en uitgeven van kinderboeken. Ons eerste concept, het Sterrenbeelden Zoekboek, is een te personaliseren boek waarin jouw kleintje alle sterrenbeelden tegenkomt, om uiteindelijk z’n allerbeste vriendje, zijn of haar eigen sterrenbeeld te vinden. Een prachtig en persoonlijk kraamcadeau, geïllustreerd door mijn schoonvader.

Het ontstaan van de Lumies

Toen onze oudste dochter afscheid moest nemen van haar speentje, vonden wij dat er eigenlijk geen leuk boekje was ter ondersteuning hiervan. Zo ontstond bij ons het idee over een volkje, genaamd ‘de Lumies’. Het doel van de Lumies is om kinderen door middel van verhalen op een persoonlijke en interactieve manier te laten ontwikkelen. De avonturen ondersteunen bij de leuke, spannende en soms lastige fases waar ieder jong kind mee te maken heeft. De boeken van de Lumies worden geleverd inclusief cadeau, een tastbare beloning voor het kind. Dit is een goed middel wanneer je kleine een belangrijke stap voorwaarts in zijn ontwikkeling probeert te zetten.

De eerste titel ‘de Lumies zoeken een speen’ vond al rap een vervolg in ‘de Lumies op het potje’. Deze boeken zijn geschreven door een bevriend kinderboekenschrijfster. Na twee boeken begon het bij mij te kriebelen, dat wilde ik ook. Ik wilde ook heel graag zelf kinderboeken schrijven. de Lumies voelen zo eigen, dat het niet meer dan logisch was om zelf hun avonturen op papier te zetten.

Na het volgen van een training en workshop, schreef ik ‘de Lumies worden grote broer en zus’. Toen was het echt. Ik had een boek geschreven. Nog nooit voelde iets zo spannend en zo kwetsbaar als mijn eigen boek.

Waar komt de inspiratie vandaan?

Mijn dochters, hun leven, de mijlpalen en de hobbels van hun levensreis zijn mijn inspiratie. Wij geloven erg in belonend opvoeden, kaders aangeven en daarbinnen de ruimte geven om zichzelf te ontwikkelen en de wereld te ontdekken. We willen dat de boeken ook zo werken. de Lumies kinderboekenserie valt onder ‘edutainment’, we willen met elke titel vooral kindjes, maar daarnaast ook de ouders helpen. We merken dat als je voorleest uit de boeken, de kinderen getriggerd worden om dingen zelf te willen én kunnen doen. Wij hebben thuis altijd tegen elkaar gezegd, “als we één kindje van de speen af kunnen helpen, dan is ons doel behaald.” Inmiddels hebben de Lumies al vele kinderen kunnen helpen en het geeft ons elke keer weer een enorme boost!

de Lumies reis gaat maar door.

Het vierde, tevens door mij geschreven boek, is ook net uit. Daarnaast zijn we al bezig met een nieuw avontuur. Zodra ik klaar ben met schrijven gaat het manuscript naar Erik Visser – Illustrator van de Lumies - zodat hij mijn verhaal kan voorzien van zijn prachtige tekeningen.

Voor de Lumies werken we samen met mensen en bedrijven die ook echt geloven in ons concept en ons willen helpen om verder te groeien. Het geeft ons zoveel creatieve en positieve energie als je omringd wordt door een groep enthousiastelingen die hetzelfde doel voor ogen hebben. Elke dag komen er wel nieuwe plannen, de mogelijkheden zijn eindeloos.

Als ik droom over de toekomst, dan zie ik een eindeloze reeks aan Lumies boeken. Ons bedachte volkje dat de wereld overgaat en heel veel kindjes helpt. Mijn ultieme droom? Misschien ooit een echt Lumieland pretpark…